4.5.09

Mustard Eggplant ‒ Sinappikoiso

A little while ago I found a recipe for vegan mustard herring from this Swedish page. I used to love the marinad herring is usually sold in so I thought I have to try this thing out. Well, this didn't go even near that one but it's still really good on rye bread, with mashed potatoes or used in cooking. So here's my English version of it:

- 1 eggplant
- 1 tbsp mustard powder (or non-sweet mustard)
- 2 tbsp sugar
- 1/2 tbsp apple wine vinegar
- 3 tbsp rape oil
- 1 dl oat cream
- salt
- (1 red onion)
- (1/2 pickle)

Slice the eggplant into strips. Boil the strips in salty water until they soften up just a bit (for about five minutes). Spread them on a towel for a moment. Meanwhile, combine the sauce ingredients (mustard, sugar, vinegar, oil and cream). If you're making this for the dinner table (that is, not for cooking) chop the onion and the pickle into small cubes. Mix everything together.

Nutritional values / 600 g:
energy 719 kcal
fat 57 g
protein 9 g
carbohydrates 42 g
fiber 11 g

2 comments:

  1. Kiinnostava resepti! Munakoisot ovat hyviä, samoin kaikki veganisoidut versiot lihis- ja fisuherkuista kutsuvat kokeilemaan. Toi koisojen keittäminen alussa on jotain, mitä en ole tullutkaan ajatelleeksi. Yleensä ne kypsennetään jollain toisella tavalla.

    ReplyDelete
  2. Ehkä tuo houkuttelu on juurikin se tavoite, jonka takia ei munkaan pitäisi suhtautua aina niin ilkeästi vegeruokien nimeämiseen liharuokien nimillä. Mutta tässä tapauksessa yhtäläisyydet jäävät kyllä lötköön rakenteeseen. :)

    ReplyDelete

Osta neljä tuotetta ja maksat vain kolmesta - Luomutallin kampanjatuotteet näet täältä


Teekauppa.fi - laadukasta teetä netistä
Ostoskorin loppusummasta vähennetään viisi euroa ja toimitus tapahtuu ilman postikuluja.
Syötä ostoskoriin kuponkikoodi:

syysteet

Tilauksen on oltava vähintään 35 eur, mistä jää maksettavaksi 30 eur.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...