
- 1 eggplant
- 1 tbsp mustard powder (or non-sweet mustard)
- 2 tbsp sugar
- 1/2 tbsp apple wine vinegar
- 3 tbsp rape oil
- 1 dl oat cream
- salt
- (1 red onion)
- (1/2 pickle)
Slice the eggplant into strips. Boil the strips in salty water until they soften up just a bit (for about five minutes). Spread them on a towel for a moment. Meanwhile, combine the sauce ingredients (mustard, sugar, vinegar, oil and cream). If you're making this for the dinner table (that is, not for cooking) chop the onion and the pickle into small cubes. Mix everything together.
Nutritional values / 600 g:
energy 719 kcal
fat 57 g
protein 9 g
carbohydrates 42 g
fiber 11 g
Kiinnostava resepti! Munakoisot ovat hyviä, samoin kaikki veganisoidut versiot lihis- ja fisuherkuista kutsuvat kokeilemaan. Toi koisojen keittäminen alussa on jotain, mitä en ole tullutkaan ajatelleeksi. Yleensä ne kypsennetään jollain toisella tavalla.
ReplyDeleteEhkä tuo houkuttelu on juurikin se tavoite, jonka takia ei munkaan pitäisi suhtautua aina niin ilkeästi vegeruokien nimeämiseen liharuokien nimillä. Mutta tässä tapauksessa yhtäläisyydet jäävät kyllä lötköön rakenteeseen. :)
ReplyDelete